26

Re: [vyřešeno] Na s0.htm se nezobrazují aktuální hodnoty okamžité spotřeby

Potvrdzujem, je to stabilne. Skusim s tym este nieco nahodne poexperimentovat, ale na 99% je pricina problemu definitivne prec. Mozem tuto betu nasadzovat, alebo pockat na nejaky velky release?

27

Re: [vyřešeno] Na s0.htm se nezobrazují aktuální hodnoty okamžité spotřeby

Byla tam skutečně zapeklitá a obtížně odhalitelná chyba, která se navíc mohla stát jen v určité konfiguraci (kterou jste "naštěstí" právě strefil). Rozší to aspoň záběr dalšího testovaní.
Problém byl v tom, že mohlo dojít k časové neurčitosti při zpracovávání impulsů přicházejících z více S0 vstupů, kdy tyto vstupy nebyly namapovány 1:1 tzn. fyzický vstup na logickou S0 pozici.
Mohlo se tedy stát, jiný S0 vstup s nižším aktuálním výkonem ovlivnil na okamžik druhý (záleželo na hodně faktorech které se museli sejít, např. na tom, který impuls přišel dříve a jak moc dříve), a udělalo to právě ten skok co šel vidět.
Proto se tohle mohlo stát jen pro MACRO, které má jako jediné tuto mapovací funkci. Naštěstí na všech jiných SDS už tahle možnost přemapování není.

Teď je to přepsáno a mělo by to skutečně být v pořádku i pro tuto situaci.

Je vydaný oficiální FW.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

28 Naposledy upravil: Miro (2019-11-15 12:41:58)

Re: [vyřešeno] Na s0.htm se nezobrazují aktuální hodnoty okamžité spotřeby

Diki, som rad, ze to cele klaplo. Prajem vsetko dobre.

PS: nezabudnite prosim opravit v najblizsej verzii SDSC.exe podmienku casomiery z <=60 na <60 pri pocitani sekund aktualizacie firmveru - spominal som to o par prispevkov vyssie.